Karunk

2014. április 23. GEKSZ – Dr. Király Júlia


GEKSZ – Egy délelőtt a Monetáris Tanácsban

- 2014. április 29., kedd 09:06

2014. április 23-án délelőtt a Soproni Közgáz campusába varázsolta a Monetáris Tanács hangulatát dr. Király Júlia egyetemi tanár, az IBS tanszékvezető tanára, a KBC csoport igazgatósági tagja, az MNB volt alelnöke.

A professzor asszony a Gidai Erzsébet Közgazdaságtudományi Szakkollégium meghívására érkezett hozzánk, így egy élményekkel teli délelőttöt tölthettünk Monetáris Tanács tagként.

A workshop első felében felvezető előadás hangzott el a különböző országok jegybanki célkitűzéseiről, a kapcsolódó monetáris politikákról, az inflációs célkövetés rendszeréről, végül a válság rövid történetét és a kamatdöntési folyamatokat ismertünk meg.
Tudod hogy működik a Monetáris Tanács? Ismered a nagyobb, ellentmondásos Monetáris Tanács döntéseket? Te máshogy döntenél egy adott gazdasági helyzetben? Meg tudod indokolni álláspontodat? Érvelsz a döntésed mellett?

A workshop második felében ezekre a kérdésekre esettanulmányok feldolgozásával kaptunk választ. Monetáris Tanács „tagként” 4 csapatban képviseltük a különböző álláspontokat. Téma a jelenkor: a válság előtti és a válság alatti monetáris politikai döntéseket voltak. Az esettanulmányokon alapuló csoportmunka olyan izgalmas monetáris tanácsbeli döntési helyzeteket modellezett, amelyekben megosztott volt a szavazati arány.

Ezúton is köszönjük Király Júliának, hogy elfogadta felkérésünket és már most várjuk ősszel esedékes következő előadását.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: